VÁROSLIGETI MŰJÉGPÁLYA & CSÓNAKÁZÓTÓ

 

HÁZIREND

 

 1. A HÁZIREND CÉLJA, hogy meghatározza a Budapest Főváros Önkormányzat kizárólagos tulajdonában és a Budapesti Sportszolgáltató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban: Üzemeltető) üzemeltetésében lévő Városligeti Műjégpályán (a továbbiakban: Műjégpálya), illetve a Műjégpályához tartozó Városligeti tórész, az ún. középső tómeder (a továbbiakban: Csónakázótó) területén tartózkodó személyek egymás közötti magatartását és az alapvető szabályokat.
 2. A HÁZIREND HATÁLYA: a Műjégpálya és a Csónakázótó látogatói, vendégei, helyiségeinek bérlői és szolgáltatásainak igénybe vevői a Műjégpálya területére lépéssel, illetve a Csónakázótó használatával elfogadják a Műjégpálya házirendjét, biztonsági és adatvédelmi szabályait, és tudomásul veszik, hogy azok megszegésekor a Műjégpálya, illetve a Csónakázótó elhagyására kötelezhetik őket.
 3. A CSÓNAKÁZÓTÓRA VONATKOZÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:   

3.1. A Csónakázótó mesterséges tó beton mederrel. Az átlagos vízmélység 50-70 centiméter.

3.2. A Csónakázótó vize emberi fogyasztásra alkalmatlan.

3.3. A Csónakázótóban úszni tilos.

3.4. A Csónakázótó tisztántartásáért és algamentesítéséért az Aranyponty Zrt (székhelye: 2440 Százhalombatta, Arany János utca 7. fsz 1.) felel.

3.5. A csónak- és vizibicikli-kölcsönzést a 2018. évi nyári szezonban a Bognár és Társai Atlantic Trade Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (székhelye: 2030 Érd, Esztergályos utca 39. sz.) bonyolítja.

3.6.  A Műjégpálya és Csónakázótó vendéglátását a Csónakázótó Kft. (székhelye: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 5. 1. em 1.) látja el.   A tóparti vendéglátó egységeik nyitvatartási időben látogathatóak, kivéve zártkörű rendezvény esetén.    

3.6. A Csónakázótó csak a nyitvatartási időben látogatható.

3.7. A Csónakázótóba szemetelni tilos.

4. A CSÓNAKÁZÓTÓ NYÁRI NYITVATARTÁSA: minden nap reggel 10:00 órától 21:00 óráig (sötétedésig).  Rossz idő esetén az üzemeltető fenntartja a jogot arra, hogy a Csónakázótó zárva tartását rendelje el.

5. A CSÓNAKÁZÓTÓ ÉS A TÓPART HASZNÁLATA:

5.1. A Csónakázótavat, a tópartot és a szolgáltatásokat mindenki saját felelősségére és kockázatára veheti igénybe. 

5.2. A csónakokat és vizibicikliket kölcsönzési díj ellenében lehet használni.  A kölcsönzési díjat csak a helyszínen, nyitvatartási időben a csónakázó stég pavilonjában lehet kifizetni.  

5.3. A csónakkölcsönzést végző cég (3.5.pont) a helyszínen korlátozott számban biztosít mentőmellényt. A mentőmellényt a csónakot/vizibiciklit kölcsönző személynek kell kérnie a csónakáztató stégen, ha igényt tart rá.  Mindenki saját felelőssége és döntése, hogy mentőmellénnyel vagy anélkül száll vízre.

5.4. A csónakokat és vizibicikliket csak rendeltetésszerűen szabad használni.   A csónakokban, vizibiciklikben, mentőmellényekben, illetve a Műjégpályában esett kárt a károkozó személy köteles megtéríteni.

5.5. A nyári szezon alatt a Korcsolyacsarnok zárva tart, a csónakázó/vizibicikliző vendégeknek ruhatárat és értékmegőrzést nem biztosítunk.    A Műjégpálya, illetve a Csónakázótó területén őrizetlen hagyott tárgyakért az Üzemeltető nem vállal felelősséget.

5.6. A Csónakázótó szolgáltatásait nem veheti igénybe az a személy, aki

- lázas, illetve fertőző betegségben szenved,

- görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve feltűnő, vagy kóros elváltozással járó betegségben szenved,

- Ittas állapotban van vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt áll.

5.7. Tilos továbbá:

-  a tópartról vagy a hídról a tóba ugrani.

- csónakázás, illetve vizibiciklizés közben étkezni, dohányozni, szeszes italt, kábítószert fogyasztani és törékeny tárggyal játszani,

- a tóban horgászni, illetve a kacsáknek ételt szórni;

- kutyát póráz nélkül sétáltatni, illetve a tóba engedni.

 

 1. DOHÁNYZÁS: a Műjégpálya kijelölt helyein, nagykorú vendégek számára engedélyezett a dohányzás. 
 2. TILTOTT TÁRGYAK: kábítószereket, ütő, vágó, szúró eszközt, fegyvert, fegyvernek látszó tárgyat, robbanószert, és egyéb balesetveszélyes tárgyat a létesítmény területére hozni SZIGORÚAN TILOS.
 3. FOTÓZÁS:
  1. Mobiltelefont, kamerát, fényképezőgépet csak saját felelősségre lehet csónakázás közben használni.  
  2. Tilos a Műjégpálya és a Csónakázótó területén tartózkodó személyekről kifejezett beleegyezésük nélkül felvételeket készíteni és azokat közzé tenni.
  3. Kereskedelmi, illetve üzleti célú fotózás, videózás, valamint bármilyen média számára fotó, illetve filmfelvétel készítése, a felvétel felhasználása a Városligeti Műjégpályán csak az Üzemeltetővel előzetesen megkötött külön szerződés keretei között lehetséges.
  4. A Műjégpálya és a Csónakázótó is drónmentes övezet.   Drónfelvételek készítésére kivételesen, az Üzemeltetővel előzetes kötött megállapodás keretei között van mód.  
 4. A Műjégpálya és a Csónakázótó látogatói elfogadják, hogy az Üzemeltető kép- és hangfelvételeket készíthet és tehet közzé honlapján, közösségi oldalain, illetve a Városligeti Műjégpályáról szóló promócióban, melyeken mint látogatók feltűnhetnek.     Az Üzemeltető az érintett írásbeli kérésére törli a képfelvételt.
 5. REKLÁM, SZÓRÓANYAG KIHELYEZÉSE: A Műjégpálya és a Csónakázótó területén kizárólag az Üzemeltetővel kötött előzetes írásbeli megállapodás alapján helyezhető ki reklám, szóróanyag és hirdetés, folytatható direkt vagy indirekt marketing tevékenység.
 6. TALÁLT TÁRGYAK: A talált tárgyat a Műjégpálya diszpécseri szolgálatának kell jegyzőkönyv felvétele mellett leadni. A talált tárgyakról személyesen lehet érdeklődni, nyitvatartási időben a diszpécseri szolgálatnál. A megtalálást követő harmadik munkanap után az elvesztett okmányokat a Budapesti XIV. kerületi Rendőrkapitányság részére adjuk át, az egyéb talált tárgyakat a Műjégpálya diszpécseri szolgálata megőrzi a nyári idény zárásáig, az ezt követő 3. napon a Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzat Ügyfélszolgálatára továbbítjuk.
 7. ÜZEMI TERÜLET: a látogatóktól elzárt területekre, illetve üzemi területre tilos bemenni.
 8. HÁZIREND MÓDOSÍTÁSA: A Műjégpálya fenntartja a jogot a Házirend módosítására. A Műjégpálya Házirendje nyilvános, szabadon megtekinthető a vendégtérben elhelyezett hirdetményekben, illetve a Műjégpálya weboldalain (www.bsk.sport.hu, www.mujegpalya.hu )
 9. BIZTONSÁGI KAMERARENDSZER: A Műjégpálya területén biztonsági kamerarendszer üzemel. A felvételeket az Üzemeltető három napig őrzi, azt követően megsemmisíti.  A felvételekről az Üzemeltető csak a bíróság, illetve hatóság részére ad másolatot.

 

Budapest, 2018. június 12.